BLOG

 

Wet verduidelijking woonboten goedgekeurd door eerste en tweede kamer

26 Jan 2017, Posted by Roel Bosch in drijvend bouwen

Na een goedkeuring van de Tweede Kamer in december heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de Wet verduidelijking woonboten. Vanaf 1 januari 2018 zullen woonboten worden beschouwd als bouwwerken en zullen daarom moeten voldoen aan het Bouwbesluit en de Omgevingswet. Bestaande gevallen vallen onder een overgangswet. Varende schepen die als woonschip worden gebruikt of die een andere verblijfsfunctie hebben zijn in de Woningwet echter uitgesloten: Een schip dat wordt gebruikt voor verblijf en dat is bestemd en wordt gebruikt voor de vaart is geen bouwwerk. 

Meer hierover is te lezen via deze link in een artikel van Roel Bosch op de website van Het Historisch Bedrijksvaartuig.

 

Post a comment