BLOG

 

Etalages

07 Mar 2017, Posted by Roel Bosch in Art, werk

Terwijl je in de etalage kijkt zie je mensen die in een etalage kijken. Historische foto’s van Cas Oorthuis, Steef Zoetmulder, Lex de Herder en W. de Bruin.

Cas Oorthuis stelde zich met zijn camera op in de etalage van een modehuis in de Kalverstraat en draait het beeld om wie naar wie kijkt. Steef Zoetmulder gebuikt de spiegeling van de etalage om de nieuwe moderniteit van de Lijnbaan vast te leggen.

Foto’s: W. de Bruine, 1956, TV uitzending Westeinde Middelburg (Zeeuws Archief); Steef Zoetmulder, Lijnbaan Rotterdam, 1950-1960; Cas Oorthuis, Winkelende vrouwen gefotografeerd vanuit de etalage van Gerson’s Modemagazijn, Kalverstraat jaren 50; Lex de Herder, Vogelmarkt Parijs, 1960-1969 (Nederlands Fotomuseum).

De fotoprints zijn aangebracht in de zijgevel van de supermarkt in het vernieuwde winkelcentrum Stromenwijk in Middelburg

 

Post a comment